
تعمل حالياً مختبرات شركة hp على تقديم تكنولوجيا جديدة لتطوير أداء ذاكرة الكمبيوتر، من شأنها أن تجعل الأجهزة تعمل بشكل أسرع كثيراً وأكثر كفاءة في استخدام الطاقة.
التكنولوجيا الجديدة، المسماة Memristor والتي تعمل عليها hp منذ عام 1998، مصممة لتعمل بشكل أشبه بأدمغة البشر، بعيداً عن الأسلوب التقليدي الإلكتروني، ومفاتيح الإطفاء والتشغيل التي تحكم عمل ذاكرة الكمبيوتر، حيث تتمتع بخصائص مشابهة جداً لنقاط التشابك العصبي في الدماغ.
وخلافاً لذاكرة الكمبيوتر التقليدية، التي تخزّن البيانات على شرائح يمكن تشغيلها وإطفاؤها، فإن التكنولوجيا الجديدة ستعمل على المستوى الذري، فبينما تتحرك الإلكترونات عبر شريحة Memristor المصنوعة من ثاني أكسيد التيتانيوم، تدفع الذرات بشكل طفيف لا يتجاوز أحيانا النانومتر، وتلك الدفعات الطفيفة تسجّل أي تغير في البيانات.
وتزعم hp أن التكنولوجيا الجديدة أسرع بنحو 100 مرة من القدرة التخزينية لذاكرة "الفلاش"، وتستخدم عُشر الطاقة فقط، ما قد يجعل أجهزة مثل مشغلات mp3، قد تحتاج للشحن مرة واحدة طوال عمرها.
يُذكر أن hp تعمل فعلاً لترويج تقنيتها الجديدة عبر شراكة مع شركة Hynix لابتكار وسيلة فعالة لتسويق التقنية، التي من المتوقع أن تتواجد في السوق في خلال السنوات الثلاث المقبلة.
عن CNN
الاخبار دي بجد مع انها تفرح
الاخبار دي بجد مع انها تفرح بس فنفس الوقت تحرق الدم على حالنا
يا حبيبى احنا لسه بنحل فى
يا حبيبى احنا لسه بنحل فى مشاكلنا الداخليه ومشكلة الكهربا والميه والمجارى الناس دى حلت مشاكلها السياسيه والاقتصاديه والاجتماعيه من قرن فات احنا لسه بنبص تحت رجلينا
ولا هنخترع حاجه ولا هنصمم حاجه احنا مجرد مستهلكين للناس دى لاننا مبنعرفش نحل مشاكلنا وكل حاجه معقده وروتين انت فاهم بقه
ياجماعه أحنا فين والناس دى
ياجماعه أحنا فين والناس دى فين أحنا ليه مابنفكرش زى الناس دى كده ولا أحنا هانفضل نتفرج عليهم كده على طول وهما بيخترعو وبيطوروا كل حاجه حواليهم واحنا عالم نيام نيام
عايشين على ميه البطيخ









