صدور قرار بإغلاق أي موقع إلكتروني يخترق الملكية الفكرية

Sep 1 2010
آخر تحديث 13:56:50
وزراة الثقافة تضرب القرصنة بقوة
وزراة الثقافة تضرب القرصنة بقوة

أصدرت وزارة الثقافة أمس (الثلاثاء) قراراً يقضي بإبلاغ وزارة الاتصالات وتكنولوجيا المعلومات لإغلاق أي موقع إلكتروني يخترق حقوق "الملكية الفكرية" الخاصة بالأعمال الفنية، وتفعيل الضبطية القضائية، ردًّا على قرصنة مواد بينها أفلام ومسلسلات فيما يتسبب في خسائر فادحة لمنتجيها.

وتضمّنت المادة الأولى من القرار، الذي وصل إلى وكالة الأنباء الألمانية موقّعاً من وزير الثقافة فاروق حسني، أن تقوم الرقابة على المصنّفات الفنية بالاستعانة بقاعدة بيانات جمعية منتجي التسجيلات الصوتية والمرئية في مصر بشأن تحديد صاحب الحق في المصنّف الفني، على أن تعتمد الشهادة الصادرة من جمعية المنتجين من الرقابة فيما يخص دفع أي اعتداء على حقوق الملكية الفكرية لمنتجي التسجيلات الصوتية والمرئية.

وتتضمّن المادة الثالثة من القرار أن تختص الرقابة على المصنفات الفنية بإخطار وزارة الاتصالات لغلق المواقع الإلكترونية المخالفة لقانون أحكام حماية "الملكية الفكرية".

يأتي القرار على خلفية شكوى مقدَّمة لوزير الثقافة من جمعية منتجي التسجيلات الصوتية والمرئية بشأن التقليد العلني، وإعادة التسجيل، وبث وعرض ونشر وإذاعة المصنّفات الفنية المملوكة للمنتجين دون ترخيص.

وقال أشرف العشماوي المستشار القانوني لوزير الثقافة: "إن الواقع الحالي يُوضّح تنوّع جرائم النشر غير المشروع للمصنّفات والتسجيلات الصوتية وبرامج الإذاعة المحمية، سواء عبر دوائر مغلقة؛ كالفنادق أو خطوط الطيران سواء بالعرض أو البث أو الإذاعة أو النسخ، أو غير ذلك من الوسائل".

وأضاف: "أن فاعلية أي قانون تكمن في آلية تنفيذه بصورة دقيقة وسريعة لمواجهة جريمة يكون عنصر الوقت فيها من أخطر عناصرها". مشيراً إلى أن وجود هذه الآلية وتفعيلها في ضبط المعتدين على حقوق الملكية الفكرية يُعتبر أهم ضمان لتنفيذ القانون.

وأوضح "العشماوي" أن القرار يتضمّن أيضاً تفعيل صفة "الضبطية القضائية" المنصوص عليها في المادة 188 من قانون "الملكية الفكرية"؛ بحيث تُقدِّم الإدارة المركزية للرقابة على المصنّفات الفنية تقارير ربع سنوية بنتائج الفحص والمحاضر التي تم تحريرها مع إنشاء وحدة فنية للمتابعة.

ويأتي القرار عقب سنوات من مطالبة منتجي السينما والموسيقى بمصر للمسئولين بالتصدّي لتلك المواقع، وأصحابها الذين يضرّون بصناعة السينما والموسيقى.

عن وكالة الأنباء الألمانية

 


مشاركات القراء

ليه نحرم الناس من إنهم يتمتعو

ليه نحرم الناس من إنهم يتمتعو بالفرجه فى ناس غلابه كتير بيحبو يتفرجو على الافلام وأكتر وسيله بترفهه عنهم هى النت والتحميل منه ليه كل خرابه بيطلع فيها عفريت حتى النت عايزن تحرمو الناس إنهم يرفهوا عن نفسهم

la kada amal hngeb al 23'any

la kada amal hngeb al 23'any menen lazm nshtrehm b2a lazm yra3o altb2a al mtwsata mesh ynf3 kada hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

علي مواقع مثل ماي ايجي ومزيكا

علي مواقع مثل ماي ايجي ومزيكا تو دي التفكير في حلول لمواجهة مثل تلك الامور ليظل الامر مجانا للجمهور

طبعا القرار جا متأخر جداا لكن

طبعا القرار جا متأخر جداا
لكن المواقع اللى بتقولو عليها دى زى ماي ايجي وامثاله مابتخترقش حقوق الملكية الفكرية لان مافيش افلام او غيره بيترفع على سيرفر الموقع كل الملفات مرفوعة على سيرفرات تانية والشاطر يقفل بقا السيرفرات العاملية زى لرابيدشير وامثاله .. كله لعب في لعب

يارب يقفلوها المواقع دى علشان

يارب يقفلوها المواقع دى علشان الناس تبطل تتفرج على المسخره وتفوق لربنا شويه

والله أنا شايفه إنه قرار سليم

والله أنا شايفه إنه قرار سليم وصح جدا ويارب يقدروا يعملوا كده فعلا لان الناس بتتعب فى شغلها وفى الحاجات اللى بيشتغلوا فيها بالكام شهر ويجى حد ياخدها على الجاهز بعد ما طلع عينهم فيها وده ظلم يارب بس يعرفوا يتحكموا فى كل المواقع المسئوله عن كده لأن فى ناس كتير بتتظلم فى الحكايه دى زى مثلا أحمد حلمى اللى اتظلم بسريب فليمه على النت عسل أسود بعد ماتعب وشقى فيه وهو كان واحد بيفكر فى حل للمشكله دى وغيره كتير طبعا .

على كدة ماى ايجى ومزبكا وطرب

على كدة ماى ايجى ومزبكا وطرب توب وكل المواقع دى هتقفل من الصبح ياريت والله دى بقت مسخرة

هههههههههههههههههههههاااااااا

هههههههههههههههههههههااااااااااااااااااااايييييي
ابقوا قابلوني كان غيركم اشطر
طب حتعملوا ايه في المواقع خارج مصر؟؟؟
ولا الارصفة؟؟
ولا التورنت؟؟؟؟؟

وانا اقوول موقع ماى ايجى مش

وانا اقوول موقع ماى ايجى مش بيفتح ليه !!! عشان كده بقه

حكوومه غبيه ااه وربنا يارب توولع يا وزير الزفت ؟

شارك برأيك

محتويات هذا الحقل سرية ولن تظهر للآخرين.